Kod-A En Çok İstihdam Garantili Kurs Düzenleyen Firma Seçildi

Kod-A En Çok İstihdam Garantili Kurs Düzenleyen Firma Seçildi

Kod-A En Çok İstihdam Garantili Kurs Düzenleyen Firma Seçildi

İzmir’de istihdam alanında en çok kişiyi, engelliyi ve kadını istihdam eden işletmelerin İŞKUR tarafından ödüllendirildiği “İzmir 2. İstihdam Zirvesi” 19-20 Aralık 2013 tarihlerinde Kültürpark Fuar Alanı’nda gerçekleşti. Zirvede Kod-A, “En Çok İstihdam Garantili Kurs Düzenleyen Firma” kategorisinde birincilik ödülü aldı. Kod-A bu ödülle beraber bu alandaki ödül sayısını ikiye çıkardı.

Zirvenin açılış töreninde konuşan İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, İŞKUR’un son iki yılda bir milyon 800 bin kişiye işe yerleştirme ve meslek seçimi hizmeti verdiğini belirterek, “İŞKUR, 2003 yılında sadece 65 bin kişiyi işe yerleştirirken, 2013’ün ilk on ayında 630 bin kişinin işe yerleştirilmesine aracılık yaptı. Bu rakamlar İŞKUR’un değişen ve dinamik yapısı ile iş gücü piyasasında aldığı aktif rolün göstergesidir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Halil Etyemez ise işsizlikle mücadelenin siyaset üstü bir konu olduğunu vurguladı. Etyemez, “Eylül 2008’den bu yana iş gücümüz yaklaşık 4 milyon 230 bin, istihdamımız ise yaklaşık 4 milyon artış göstermiştir. İşgücü piyasamızdaki bu olumlu verilerin gerçekleşmesinde İŞKUR’un katkısı büyüktür” diye konuştu.

“Güvenli ve Engelsiz İstihdam” sloganıyla düzenlenen ve 150’yi aşkın firmadan temsilcilerin katıldığı zirvede, tüm paneller, işaret dili ile işitme engelliler için de tercüme edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir