Kod-A “Sağlık Yöneticileri Zirvesi”nde Sektöre Yönelik Çözümlerini Anlattı

Kod-A “Sağlık Yöneticileri Zirvesi”nde Sektöre Yönelik Çözümlerini Anlattı

Kod-A “Sağlık Yöneticileri Zirvesi”nde Sektöre Yönelik Çözümlerini Anlattı

Kod-A, Marmara Çalışanlar Federasyonunun öncülüğünde gerçekleştirilen “Sağlık Yöneticileri Zirvesi”nde sektörüne yönelik çözümlerini tanıttı. Kod-A’nın sponsorlar arasında yer aldığı zirveye katılım yoğun oldu.

Kod-A’nın uzman ve pazar lideri olduğu, son zamanların en önemli konularından biri olan Dijital Arşiv Sistemi ve Doküman Yönetim Sistemi projeleri, zirveye katılan sektör temsilcileri tarafından ilgiyle karşılandı.

Kod-A Genel Müdürü Ersin TAŞKIN, Sağlık Sektörüne yönelik çözümleri anlattığı konuşmasının özeti aşağıda yer almaktadır:

“Kod-A diğer sektörlerle birlikte, Sağlık Sektörüne Dijital Arşiv ve Yönetim Sistemleri yazılımları ve hizmetleri sunmaktadır. Sağlık Sektörü fiziksel evrak yoğunluğunun en çok yaşandığı, bu evraklara sık, hızlı ve güvenilir bir şekilde erişim ihtiyacının en yüksek olduğu sektörlerden birisidir. Bu nedenle sağlık sektörüne yönelik hazırlanmış Doküman Arşiv ve Yönetim Sistemleri kuruma çok ciddi verimlilik kazandırmaktadır. Hasta dosyaları başta olmak üzere çeşitli departmanlara ait dokümanların dijital olarak güvenli bir şekilde saklanması, kurumsal olarak paylaşılması, bu dokümanlara aynı anda birden fazla yetkisi olan kişiler tarafından saniyeler mertebesinde erişilebilmesi verimliliği arttırdığı gibi kurumun hizmet kalitesini de arttırmaktadır. Sağlık sektöründe Doküman Arşiv ve Yönetim Sistemi uygulamalarının yeni yeni yaygınlaşmaya başlamıştır.

Bu sektöre son dönemde ciddi yatırım yaparak sektörel çözümler üretmiş ve başarı öyküleri yakalamış firma olan Kod-A, Sağlık Sektörünün uzun suredir başarı öyküsü beklediğini, ancak son dönemlerde gerçeklesen bazı projeler ile yatırım konusunda daha cesur kararlar aldıklarını tecrübe etmiştir.

Pazar lideri olarak Kod-A, ülkemizde Sağlık Sektörünün en büyük projelerine imza atmıştır. Örnek olarak şuanda yürütülen Memorial Hastanesi hasta dosyaları dijital arşiv projesi verilebilir. Bu proje kapsamında hastane arşivinde bulunan hasta dosyaları taranarak dijital arşiv sistemine aktarılmaktadır. Evraklar renkli olarak taranmakta ve kullanım esnasında en yüksek kalitede görüntü elde edilmektedir. Doktor ve diğer yetkililerin kullanımına açılan Kod-A Dijital Arşiv Sistemi ile kullanıcılar, yetkileri çerçevesinde taranan evraklara ulaşabilmektedirler. Sistem hasta protokol no, tarih, doküman tipi ve birim bazında arama yapmaya imkan vermektedir. Kendi alanında en son teknoloji ile donatılmış olan sistem, evrakların üzerine sanal not alma imkanı vermekte, alınan notlar üzerinde yetki kontrolü yapılabilmektedir. Özel sıkıştırma algoritmaları kullanılarak evraklara uzaktan erişim esnasında kolayca ulaşılması sağlanmaktadır. Kod-A Dijital Arşiv Sistemi dosya takip yönetimi ile günlük oluşan evrakların taranmasını ve sisteme zamanında aktarılmasını sağlamaktadır. Hastane Bilgi Sistemleri ile entegre çalışan sistem, doktorların ve diğer kullanıcıların hastalarla ilgili evrakla tek tuş ile ulaşmalarını sağlayan lider bir e-sağlık uygulaması olarak ortaya çıkmaktadır.

Sağlık sektöründe gerçekleştirilen diğer bir başarı hikayesi Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi DYS (Doküman Yönetim Sistemi) projesidir. Tam anlamıyla “kağıtsız hastane” sloganıyla başlatılan projede; hastane bünyesindeki bütün iş süreçlerinin bilgisayar ortamına taşınmasını hedefleyen bir sistemdir. KodDYS sistemi başarılı bir şekilde kurgulanmış ve Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine uygulanmıştır. Dijital Arşiv ve dışarıdan gelen evrakların sistem alınmasına yönelik uygulamaların başlatıldığı hastanede, iş akışlarına yönelik süreçler adım adım KodDYS sistemine taşınmaktadır. Hastane bünyesindeki dokümanlara yönelik bütün iş süreçlerini kapsama yeteneğinde olan sistem, en son teknolojik altyapıyla donatılmıştır. Sistem açık mimaride, ölçeklenebilir bir yapıda ve web ortamında tasarlanmıştır. Kolay arama seçenekleri ve tam metin arama özellikleri sunan sistem kapsamlı bir içerik yönetimi sisteminin bütün özelliklerini sunmaktadır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir