Kod-A Doküman Arşiv Yönetimi Yazılımında İlk Sırada

Kod-A Doküman Arşiv Yönetimi Yazılımında İlk Sırada

Kod-A Doküman Arşiv Yönetimi Yazılımında İlk Sırada

İnterpromedya’nın bu yıl 14. kez gerçekleştirdiği, Türkiye’de bilişim alanındaki tek kapsamlı araştırma olan “Bilişim 500” sonuçları 24 Haziran 2013’te, Grand Cevahir Hotel’de düzenlenen törenle açıklandı. Kod-A, “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması”nın, “Doküman Arşiv Yönetim Yazılımı” kategorisinde 2012 yılı satış gelirlerine göre birinci oldu.
Kod-A, “Türkiye Merkezli Yazılım Üreticileri” kategorisinde de 8. olarak Türkiye’nin en büyük yazılım devleri arasında yerini aldı. Ödülü Kod-A adına Genel Müdür Ersin Taşkın aldı. Taşkın konuyla ilgili açıklamasında; “Kod-A olarak geldiğimiz noktadan çok memnunuz. Türkiye için yeni bir konsept olan İzmir Dijital Arşiv Kent, Ekim 2012’de Sayın Bakanımız Binali Yıldırım tarafından açıldı. Dijital Kent projemizin hayata geçmesiyle beraber hedeflerimiz de büyüdü. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa’nın en büyüğü olmaktır” dedi.

 

Bilişim Pazarı 2012’de yüzde 13,5 büyüdü

Araştırmanın Türkiye bilişim pazarına ilişkin ortaya koyduğu veriler ise şöyle: 2012 yılında Türkiye bilişim pazarı yüzde 13,5 büyüyerek 56 milyar TL hacme ulaştı. Toplam pazarda Telekom hizmetlerinin payı yüzde 57, BT donanımı ve Telekom donanımı pazarlarının payı yüzde 27, yazılım ve BT hizmetleri pazarının payı ise yüzde 16 oldu.

2012 yılında dizüstü bilgisayar, tablet ve akıllı telefonların satışları arttı. Veri merkezi ve bulut hizmetleri yavaş büyürken, mobil telefon hizmetlerinde ise rekabet devam etti.

2013 yılında bilgi teknolojileri pazarının 19,5 milyar TL, iletişim teknolojileri pazarının ise 42,2 milyar TL olacağı öngörülüyor. Pazarın 2012 yılına göre yüzde 10 büyümesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir