Kod-A, “Küreselleşme Sürecinde ve Küresel Krizde Türkiye’ye Bilişim Yatırımı” etkinliğini düzenledi
9 Ocak 2009 tarihinde İstanbul Hilton Otel’de gerçekleştirilen “Küreselleşme Sürecinde ve Küresel Krizde Türkiye’ye Bilişim Yatırımı” konulu etkinlik, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM‘ın himayesin de gerçekleşti. Değerli konuşmacıların yer aldığı, seçkin misafirlerin ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı etklinliğe ilgi oldukça yüksekti. Avision Dünya Başkanı Sayın Thomas Sheng, Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Sayın Dr. Tayfun Acarer ve İTÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Muhammet Şahin‘in açılış konuşmaları ile başladı. İnterpromedya Pazarlama ve Araştırma Grup Müdürü Sayın Özlem Unan Türkiye Bilişim pazarı hakkındaki araştırma sonuçlarını sundu.
Başkanlığını Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon Kurulu II. Başkanı Sayın Galip Zerey’in yürüttüğü II. Panelde Avision Dünya Başkan Yardımcısı Sayın Charlie Chou, Kod-A Genel Müdürü Sayın Ersin TAŞKIN, Arı Teknokent Genel Müdürü Sayın Nazire PEKER ve İTÜ Rektör Danışmanı Sayın Doç. Dr. Atilla DİKBAŞ yer aldılar. Avision Dünya Başkan Yardımcısı Charlie Chou “ Kod-A ile birlikte bir süredir çalışmalarımızı sürdürürken, muhteşem teknolojileri ve sürekli geliştirdikleri yazılımlarından çok etkilendik. Avision’ın donanım gücü ile Kod-A’nın yazılım gücünü birleştirmeye karar verdik İmzalanacak sözleşme ile kurulacak Avision Eurasia firması ve Kod-A işbirliği ile hem bölgeye mal ve hizmet sunan, hem de araştırma geliştirme merkezi olarak görev yapacak bir ofise daha sahip olduk” cümleleriyle belirtti.
Kod-A Genel Müdürü Ersin TAŞKIN, “Küresel krizde bir dünya devi Türkiye’ye yatırım yapmaktadır. Bu yatırım reel bir yatırımdır. Artık doğrudan yatırımlar, üretime ve hatta teknoloji geliştirmeye dayanan yatırımlar her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir, Avision firması, şirketimizin İTÜ Teknokent’te geliştirmiş olduğu benzersiz bir yazılım teknolojisi sayesinde Avrupa satışlarını arttırmıştır ve yazılım geliştirme yeteneğimiz ve teknolojilerimizden yararlanarak tüm dünyaya birlikte teknoloji geliştirmeyi kararlaştırmıştır.” Cümleleriyle özetlerken, “Umarız bu sözleşme hem yurt içinde hem de yurt dışındaki girişimcilere iyi bir örnek teşkil eder. Bu sözleşme ile yıllık 100 Milyon Dolarlık bir ihracat hedefimiz bulunmaktadır. Sektörümüzün aynı modeli tekrarlaması halinde Milyar Dolarlık ihracat mümkün ve yakındır. Bizi heyecanlandıran bu örneğin atılmasıdır,” diyerek sözlerini noktaladı.
İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü Nazire Peker, “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Ar-Ge Faaliyetlerini düzenleme Kanunu gibi yasal mevzuatın meyvelerini almaktayız,” diyerek Kod-A gibi başarılara imza atmış bir firmanın Teknokent’te yer almasındaki memnuniyetini dile getirdi. İTÜ Rektör danışmanı Doç. Dr. Atilla Dikbaş “Türkiye’de Ar-Ge faaliyeti için yeterli kalite ve miktarda mühendis ve bilim adamı bulunmaktadır.” cümlesiyle Türk Yazılımcıların ve bu yazılımcıların da Kod-A firmasında yer alarak Dünya çapında başarılara imza atmasındaki memnuniyetini dile getirdi.
Değerli konuşmacıların konuşmaları bittikten sonra yoğun ilgi ile gören etkinliğe katılan değerli misafirlerin ve basın mensuplarının huzurunda yapılan tören ile birlikte işbirliği ve yatırım sözleşmesi imzalandı. Kod-A imza attığı başarılı işlerle ve yaptığı çalışmalarıyla adından sıkça ve övgüyle söz ettirmeye devam ediyor.