Tuzla Belediyesinin Mimari Projelerine On-Line Erişim Gerçekleştirildi

Tuzla Belediyesinin Mimari Projelerine On-Line Erişim Gerçekleştirildi

Tuzla Belediyesinin Mimari Projelerine On-Line Erişim Gerçekleştirildi

Tuzla Tapu Müdürlüğüne yönelik gerçekleştirdiğimiz projemizin fazlarından biri olan “Mimari Projelerin Sayısallaştırılması” süreci ulusal basın tarafından “devrim niteliğinde bir düzenleme” olarak değerlendirildi.

Proje kapsamında mimari projelerin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) Bilgi Sistemine entegrasyonunu sağlanarak, Türkiye’nin her yerinden bu projelere on-line erişim mümkün hale getirdi.

 

Bilgi güvenliği ve zaman tasarrufu sağlanıyor

Uygulama dükkan, daire, sığınak veya otopark gibi ayrımları net bir şekilde yansıtması; her bağımsız bölümü numaralandırarak göstermesiyle bilgi güvenliği sağlanıyor. Sistem bütünlüğü içerisinde belediyede hazırlanan mimari projenin tapuda da aynı olması ile zaman kaybı ve olası hukuki sorunlar ile vatandaşların mimari proje için Tapu Sicil Müdürlüğüne gitme zorunluluğu da ortadan kalkıyor.

 

Belediye Başkanı Yazıcı: Bilgiye Hızlı, Kolay ve Güvenilir Erişim Sağlıyoruz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuyla ilgili açıklamasında akıllı şehircilik uygulamalarında teknolojiyi global düşüncenin yerel uygulamasındaki araç olarak gördüklerini ve vatandaşların yaşamının kolaylaştırması için tüm imkanları kullandıklarını söyledi. Vatandaşların bilgiye hızlı, güvenilir, kolay erişimini ve sürdürülebilir olmasını önemsediklerini belirten Başkan Yazıcı, “Tuzla Belediyesi’nin geçmişe ait tüm bilgi ve belgelerini, Başbakanlık Devlet Arşivcilik Yönetmeliği ve TSE standartlarına göre dijital ve fiziksel arşivde kayıt altına aldık. Güvenilir bir kayıt sistemi ile geleceğimiz adına önemli bir yatırımı gerçekleştirdik. Belediyemizin mimari projeleri dijital ortama aktarması, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemine entegre etmesi, Türkiye’nin her yerinden online alım-satım işlemi yapılabilmesini sağladı. Ülkemizde sisteme katılmak isteyen belediyelerle dijital arşiv ve entegrasyon konusunda deneyimlerimizi paylaşıyoruz” dedi.

 

Proje ulusal basında büyük yankı uyandırdı

Tuzla Belediyesinin Kod-A iş birliği ile gerçekleştirdiği proje ulusal basında da geniş yer buldu. Sabah gazetesi haberi “İşte Tapuda Devrim Niteliğinde Düzenleme” başlığıyla, Milliyet gazetesi ise “Tuzla Belediyesi Dijital Arşiv ve E- Belediyecilikte İlkleri Uygulamaya Devam Ediyor” başlığıyla okurlarına duyurdu.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir